Nieuws

Dr. Dirk Van Eyken met pensioen


Dokter Dirk Van Eyken zal heeft op donderdag 21 maart 2024 zijn laatste dag consultaties gewerkt in de praktijk. 


De andere huisartsen in onze praktijk zullen jouw dossier met veel zorg van hem overnemen.

Dokter Dirk Van Eyken blijft CRA (coördinerend en raadgevend arts) in WZC Sint-Rochus en hij zal de patiënten van alle andere Aarschotse WZC's en Apojo blijven behandelen.


Heb je vragen hierover? Stel ze gerust aan het secretariaat of een van de andere artsen.



Blijf jong van hart, vriendelijk van geest, en geniet van je welverdiende pensioen!

Begrip en geduld tijdens de winter drukte


Wij vragen jullie omwille van de drukte om al jullie niet-dringende vragen of opmerkingen op mail te zetten: eb.tohcsraakjitkarpspeorg@kjitkarp

De secretariaatsmedewerkers behandelen jullie mailtjes zo spoedig mogelijk. Gezien de drukte kan dit langer duren dan dat je gewoon bent.


Door de drukte kan het zijn dat online de eerst vrije afspraak pas een week later is. Kijk goed naar de datum tijdens het inplannen van een afspraak. Ben je ziek en heb je dringend een afspraak nodig nodig, neem dan telefonisch contact op.


Heb je een dringende vraag of afspraak nodig? Neem dan zeker telefonisch contact op (graag tijdens de openingsuren van het secretariaat).


Jullie vraag wordt telkens zorgvuldig genoteerd ter attentie van je huisarts en zo spoedig mogelijk behandeld.

Het secretariaat zal jullie zelf telefonisch of per mail contacteren. Het is niet nodig om zelf meermaals te bellen of te mailen.


Bedankt voor jullie geduld en begrip!

Wat als er online geen afspraak beschikbaar is? 


Omwille van de drukte in de praktijk is de agenda snel vol gepland. 

Dagelijks komen er online enkele dagafspraken vrij. Voor mensen die ziek zijn of een dringend medisch probleem hebben voorzien wij dagelijks plaatsen in onze agenda die niet online beschikbaar zijn. 

Bel ons zo snel mogelijk bij een dringend medisch probleem dat niet kan wachten tot de volgende vrije afspraak. Dit geldt ook als je een afwezigheidsattest nodig hebt voor je werkgever of school. Afwezigheidsattesten kunnen niet met terugwerkende kracht geschreven worden. 

Respecteer de afspraakduur van 15 minuten per afspraak. Contacteer ons op voorhand als je meer tijd voorziet voor bv een preoperatief onderzoek/gesprek/verzekeringsonderzoek/sportattesten... Zo lopen de wachttijden voor de mensen die na jou komen niet onnodig op. 

Voorschriften zijn geen dringend medisch probleem! Bekijk op tijd je medicatiedoosjes en plan je afspraak voor medicatievoorschriften tijdig in. Medicatie kan niet telefonisch aangevraagd worden. Het voorschrijven vraagt tijd en informatie waarvoor je op consultatie moet te komen. Vraag tijdens je consultatie daarom voldoende medicatie om toe te komen tot de volgende controle. 

Info voor nieuwe patiënten 


  • Allereerst, van harte welkom in onze praktijk!
  • Maak telefonisch je eerste afspraak. Nadien kan je gebruik maken van het online afsprakensysteem.
  • Wegens de drukte en in afwachting van een nieuwe collega nemen we momenteel enkel nieuwe patiënten aan die binnen de ring van Aarschot (3200) wonen.
  • Wat meebrengen (indien beschikbaar)?: medische voorgeschiedenis, medicatielijst en vaccinatieschema
  • Vermijd 'huisarts-shopping'. Patiënten zijn vrij een huisarts te kiezen maar wij zijn terughoudend in het overnemen van dossiers van collega-huisartsen in de regio die nog aan het werk zijn, tenzij er een pensioen of stop aangekondigd is of tenzij er een grondige reden is voor de overstap.
  • Huisbezoeken worden alleen in uitzonderlijke omstandigheden uitgevoerd en steeds na overleg met de betrokken arts. Wij zijn ervan overtuigd dat we betere zorgverlening kunnen bieden in de praktijk en we kunnen zo ook meer mensen verderhelpen. Huisbezoeken kunnen eveneens alleen worden uitgevoerd in Aarschot.

Verlofplanning huisartsen

Je huisarts is afwezig op volgende dagen:


Dr. Jens Van Eccelpoel:

- donderdag 4 april 2024 tot en met vrijdag 5 april 2024


Dr. Karlien Verhulpen:

- donderdag 11 april 2024 tot en met vrijdag 12 april 2024


Dr. Laura Gils:

- maandag 22 april 2024